Luca Kutyamenedék Állatvédő Alapítvány

 

Miért jó önkénteskedni?

Az önkéntesség különleges munka. Főleg, ha úgy döntesz, hogy állatokon szeretnél segíteni, hát ha még azon belül a kutyákat választod. A belefektetett energiáért nem csak egy szimpla köszönömöt kapsz cserébe. A kutya, akin segítettél, akár azzal, hogy rendbe tetted a kenneljét, hogy elvitted sétálni, hogy beszalmáztad a házát, hogy bélelve legyen a téli hidegtől, megbízik benned. A barátja lettél. Csillogó szemekkel és csóváló farokkal fog táncot járni, amikor legközelebb meghallja a hangodat, felismeri lépteidet, meglát a távolban. Ez persze nem mindegyiküknél megy egyik pillanatról a másikra, vannak olyan négylábúak, aki távolságtartóbbak, sok időt és energiát kell áldoznod arra, hogy az első simogatást megengedje - ez az önkéntes munka nagy csodája. Leírhatlan az érzés, amikor egy bántalmazott, bizalmatlan, félős kutyus hetekig csak a kennel másik sarkából méreget, csak idővel, szépen lassan csökkentve a távolságot, egyszer csak megengedi, hogy megsimogasd. Azzal a simogatással visszaadod neki a bizalmat, amit más emberek elvettek tőle. Ezt követően könnyebben fog másokhoz is odamenni, de ha meglát Téged, mintha puskából lőtték volna ki úgy rohan feléd. Nincs olyan mértékű feltétlen szeretet, amivel meghálálják Neked, hogy ott  vagy. 
Nem sokan értik meg azt az elhatározottságot, ami ahhoz kell, hogy az amúgy is kevés szabadnapjaidból arra áldozz, hogy "ingyen" végzel munkát. Ha csatlakozol egy menhely önkéntesgárdájához olyan embereket ismerhetsz meg, akik hasonlóan éreznek a négylábúakkal kapcsolatban, min Te. Nem néznek furán, ha tudod többtucat kutya nevét és élettörténetét, ha az üzenőfalad gazdátlan kutyák képeivel van tele, ha arról álmodozol, hogy ideiglenes befogadóként is segíteni szeretnél rajtuk. Mi itt, mind ugyanazért dolgozunk. 
Az önkéntes munkáért nincsen pénzbeli fizettség, de annál sokkal többet kapsz. Életre szóló tapasztalatot és barátokat - négy- és kétlábút egyaránt -, sok-sok hálás, nyálas puszit valamint rengeteg szeretetet.
Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, nálunk segédkezni, hogy kutyáinknak jobb élete legyen, kérlek, jelentkezz!

 

Elérhetőségeink:

info@lucamenedek.hu

lucamenedek@gmail.com

 

Tel: 06-20-543-5092