Luca Kutyamenedék Állatvédő Alapítvány

 

Miló 2004-es születésű terrier kan kutya. Egy tanyáról került megmentésre, ahol több kutyatársával együtt, minden felügyelet nélkül élt együtt haszonállatokkal. Ez nem volt jó párosítás, előszeretettel tizedelték a baromfit és a gazda mérgében le akarta lövetni. Egy kis rábeszélés lemondott róla és odaadta, szó nélkül bedobta a kocsi hátuljába, köszönés helyett csak rákiáltott: "Többet ne is lássalak!".

Miló, bár rendelkezik a terrierek alapvető makacsságával, vehemenciájával és nagyon szívesen odamorog még az utolsó falatra is, ahelyett, hogy csak megenné, az emberi szeretetet feltétlenül szomjazza. Legjobbakat valakihez odabújva tudja álmodni, télen szigorúan takaró alatt. Olyannyira fázós, hogy a havas, hideg napokon hajlamos rátolatni egy éppen jó helyen fekvő kutyatársára, hogy fenekét nehogy le kelljen tenni a padlóra.

Az évek során kiderült, Miló epilepsziás, időskorára szívbetegségben is szenved. Állandó gyógyszerezést igényel, ezért végleges lakónk. Ha szeretnéd támogatni, virtuálisan örökbefogadható.